pátek, dubna 20, 2012

Každý žijeme jenom jednou.

Po dnešku jsem se prostě rozhodla, že budu žít tak, jak chci já. Nemyslím to tak, jako když řekne puberťačka a myslí si, že celý svět je točí jenom kolem ní. Já to myslím tak, že ať klidně udělám špatné rozhodnutí, tak ho prostě udělám a budu s ním žít. Přemýšlet 24 hodin denně o tom, zda se mám prostě vykašlat na vysokou školu a jít prostě pracovat, abych začala žít svůj samostatný život od rodičů a nebo prostě se pokusím na nějakou vysokou dostat, najdu si během ní nějakou slušně placenou brigádu. Furt prostě nevím. Vlastní rodina mě táhne (spíš napomíná) do toho, ať se vyseru na nějakou nepotřebnou vysokou a makám (jasně, jde jim jen o peníze). Ale já prostě nemám "koule" na to, že ve svých letech prostě změním celý život a budu od rána do večera každý den pracovat. Necítím se prostě na to. Pracovat vlastně budu celý život a studentem můžu být jen nějaký počet let (nehodlám si potom ve 30letech platit státní školu).

Achjo. Je mi z toho smutno. Doma se snažím jakž takž sekat dobrotu. Nedělám to pro to, abych jim nějak lezla do prdele. Teď  mám na to čas, tak prostě doma pomáhám. Třeba se jim to v hlavě srovná a třeba bude doma lépe a třeba ... třeba všechno bude zase jinak. Já opravdu nevím. Nesnáším ten pocit bezmoci a toho, když nevím, co bude. 

Jinak přeji krásný víkend. Já ho celý strávím ve společnosti skvělých lidí a snad si to užiju. 

(foto: http://www.facebook.com)

9 komentářů:

  1. Myslím, že je blbost vykašlat se na vysokou. V dnešní době ji potřebuješ skoro na každou práci. A je lepší prvně vystudovat a až pak začít pracovat atd. O tomhle opravdu něco vím, protože oba moji rodiče ještě nedávno studovali a fakt to není nejlepší dodělávat si školu při práci, s dětima...

    OdpovědětVymazat
  2. To je hlupe, vykašlat se na vysokou, mužeš zkusit se na nějákou dostat a kdyžtak, tak zkusit tu praci, kdyby to nevyšlo, ne ? S výškou by ses dostala určitě dál a celkově by to bylo lepší :). Ale je to muj nazor, že, každý to vidí jinak:)

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji moc :)
    od tebe si vážně rady cením! :)

    s tou výškou vs. práce ti fakt neporadím, to je asi na každém jaké má priority, já bych zkusila výšku a pak se rozhodla :)

    OdpovědětVymazat
  4. fuuu hlavně jdi na výšku,, at pak nelituješ.. jó víkend si užij aspon někdo ja trčím marod doma :D

    OdpovědětVymazat
  5. fuuu hlavně jdi na výšku,, at pak nelituješ.. jó víkend si užij aspon někdo ja trčím marod doma:D(předtím špatná adresa:D jsem už fakt mimo)

    OdpovědětVymazat
  6. Boni, na vysokou jdi bez ohledu na to, co si vaši myslí. Jednoho dne bys toho hrozně litovala.=)

    OdpovědětVymazat
  7. já bych na vysokou rozhodně šla! a beru, věřím, že se to s rodiči spraví :* držím palce! :)

    OdpovědětVymazat
  8. ajeeje :\\ ... mrzí mě to jaké to máš doma, že to nemáš lepší:\\ (jako já, už to mám třeba cajk) ... hlavně se nějak rozhodni!!! kdybych šla do té prahy:D dám ti vědět, že by ses přifařila! (jak už jsem ti předtím nabízela, ale spadlo z toho..) .. kdo ví jak to bude.. já osobně a upřímně.. bych volila tu školu.. a jak říkáš kdyžtak tu brigádu... btw: škoda že se nemůžeš někde přestěhovat.. za rodinou (teta, babička) pokud je ta možnost, ber ji!!! a nebo je tu další možnost... v praze se dají sehnat i podnájmy pro studenty.. kdyby jsi se domluvila.. tak by se to dalo dát dohromady.. nebyla by jsi doma a měla tak napůl už svůj život. hm?!:D snad jsem ti nabídla i jiné možnosti, které by jsi vzala v úvahu.

    OdpovědětVymazat
  9. já osobně na výšku jít nechci, protože chci odcestovat do zahaničí, ale kdybych věděla, že na to mám a všechno co potřebuju mám okolo sebe asi bych to zkusila. Za zkoušku nic nedáš a tu práci si potom budes shánět tak či tak :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)