sobota, května 26, 2012

Rafaelo (kokosové) řezy

Tak a je tu další recept na sladkou tečku ke konci dne. Osobně je moji vášní kokos, proto při prvním vyzkoušení tohoto receptu jsem se mohla olíznout až za ušima. Miluji dezerty, které nejsou nijak vysušené, proto toto byla dobrá volba. Takže pokud milujete kokos, pochutnáte si na vláčném dezertu a máte doma omezené suroviny, vrhněte se na to.

Suroviny: 
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 + 1/2 hrnku cukru
1 balíček prášku na pečení
1 balíček vanilkového cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 vejce
1 hrnek kokosu
1 kelímek smetany ke šlehání (250ml)

Postup
1.) V misce smícháme suché suroviny (mouka, 1/2 cukru, vanilkový cukr, prášek).

2.) Následně přidáme ostatní mokré suroviny (olej, mléko a vejce)

3.) Ve vedlejší misce smícháme kokos a 1/2 cukru (klidně se může použít i hnědý cukr)

4.) Vymažeme si plech (olejem) a vysypeme hrubou moukou. Bohužel my doma nemáme dostatečně velké formy, takže jsem použila dvě menší formy a vyšlo mi to krásně. Následně vlijeme těsto a špachtlí rozetřeme.

5.) A nyní vezmeme kokos s cukrem a postupně posypáváme povrch těsta. Nijak není třeba kokos následně na těste umačkávat. Pak už jenom buchtu vložíme do předem vyhřáté trouby na 150°C a pečeme zhruba 30 minut. V původních receptech je řečeno, že kokos má být jen narůžovělý, ale já ho nekám normálně opéct na tmavo, ale hlídejte ho - může se to rychle spálit a pak je to hnusné.
 

6.) Po upečení přichází tak největší zábava. Jakmile vyndáte plech, okamžitě si otevřete smetanu a postupně políváte plech smetanou. Nejdřív začněte po částech, aby jste měli jistotu, že vám zbyde na celý plech. Někdy je možné použít i dva kelímky, ale já používám jen jeden. Nebojte se toho, když to na vás bude syčet - to je správně.
 
 

7.) A máte hotovo. Jen vám poradím, aby jste to nejedli, když je to ještě teplé. Opravdu vás po tom bude bolet břicho. Takže nejlepší je to vychladnuté a třeba i den odleželé, to se ta smetana vsákne do celé buchty :)

Názory? Dotazy? :)

25 komentářů:

  1. mm, vypadá to strašně chutně, někdy vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ommmm.. O_o . Vypadá to naprosto fantasticky!

    OdpovědětVymazat
  3. Nesnáším blogy, kde jsou recepty. A nesnáším, když si ty recepty čtu v deset večer. A taky nesnáším, když to vypadá takhle dokonale! Uuuh... trpím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nápodobně! Na druhou stranu... co může člověk v noci dělat lepšího než péct? :D Jdu na to!

      Vymazat
    2. Děkuji, taky Vás tak miluju :D :D :D :D <3
      Já jsem prostě hrozná mrcha, omlouvám se :D

      Vymazat
  4. Bych ho mohla ukuchtit zítra :)

    OdpovědětVymazat
  5. ještě k tomu hrnku.. jako normální hrnek třeba na kávu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, obyčejný průměrný hrnek :) Když použiješ veeelký hrnek, bude to velká buchta :D Pokud malý, tak to bude trochu prcek :D

      Vymazat
  6. Asi vím co budu zítra dělat :D Ale je to fakt blbý nápad dívat se na to večer o čtvrt na jedenáct! :D

    OdpovědětVymazat
  7. mňam,vypadá to moc dobře,jen už teď vím,že budu moc liná na to,to vyzkoušet:/ ale třeba mě někdy chytne taková mlsná,že se dokonce přemluvím!:D:)
    thesecondchance.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  8. tohle teda taky pečeme:D .. jsem myslela že to bude něco jiného s tím kokosem:D je to 'žrádlo' <33 .. jinak ta poslední fotka:D shit, nad jsi to fotila:D to vypadá luxusně!:D

    OdpovědětVymazat
  9. Tak teď jsi mi udělala strašné chutě :D
    Za to tě pozvu na svůj blog, snad se ti bude líbit :)

    http://estrella-2012.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. pro milovníka kokosu jako já je to ideální :)
    akorát já nikdy neodolám, a všechny buchty jím ještě teplé, i když vím, že mě z toho bude bolet břicho, nikdy se nepoučím:D

    OdpovědětVymazat
  11. Jé, rafaello řezy. Tyhle děláme doma a já je miluju :) .. A jinak úžasný recept :) PS: já kokos nemám ráda, ale tohle mi fakt chutná :)

    OdpovědětVymazat
  12. Áááá ! vypadá to úžasně, tohle si budu muset udělat :)

    OdpovědětVymazat
  13. No teda! Tak to asi vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  14. hmm, Vejunka bude péééct :D to to dopadne :D

    OdpovědětVymazat
  15. Rafaelo řezy jsem zrovna nedávno měla. Chutnají, moc! :)

    OdpovědětVymazat
  16. teda to jsem jeste nevidela!!urcite vyzkousim, muselo to byt vyborne!:)
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  17. oh,to vypadá moc lahodně! hned bych si aspon kousek dala :)
    krásný blog :))

    OdpovědětVymazat
  18. Teďka sme to s mamkou dělaly a je to luxusní recept!! :) Mockrát díky :)

    OdpovědětVymazat
  19. To bylo tak kurva dobrý, že to ani neni možný! Asi tak 80% sem snědla sama:D.
    BTW: já to jedla už teplý...:D:D..díky bohu se žádná bolest nedostavila:D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)