středa, července 11, 2012

Nikdy nemůže být dobře.

Zdravím. Ozývám se v rychlosti, neboť si vám přijdu jen postěžovat. Stejně jako dnes. To, že někteří z vás ví, že já to s rodičema mám opravdu těžké (nevěřili mi, že zvládnu projít střední školou, nevěřili mi, že zvládnu maturitu, nevěřili mi a dokonce mi i odporovali s vysokou školou) tak se dnešním dnem zase potvrdilo. X měsíců hledám práci, když ji usilovně najdu, nakonec to zkrachovalo během jednoho dne a já začínám od znova. Rodinná podpora v tomto směru nebyla žádná, možná tak 2%. Po finanční stránce mi nevychází vstříc a ještě nenápadně nadhodí, kdy už uvidí peníze za nájem - které mimochodem opravdu nemám, když si za měsíc nevydělám ani korunu! A to, že zítra jdu na zápis na vysokou školu, včera a dneska chodím po pohovorech, tak neznamená naprosto nic a vyslechla jsem si přednášku, že jediná (prej) moje starost doma je starat se o činčilu, na kterou prej seru a ať ji do měsíce prodám. Co prosím? (šok, že mi oznamují, že musí z dobu a šok z toho, že prej nemám nic jiného na starosti - takže až zas neumeju nádobí nebo neuklidím, tak si pak povíme, proč jsem to neudělala). Můžu vám říct, že není nic hnusnějšího, než pozorovat vlastní matku, jak stojí ve dveřích s nasraným výrazem, že ZASE další práce nevyjde, neboť od září bych nastoupila na hlavní pracovní poměr a s mými slovy ".. to přece s vysokou nemůžu mít" se ji zkřiví obličej nasraností, že zase kvůli té posrané vysoké nemůžu vydělávat peníze a všechen výdělek jim dávat. Ano, oni zastávají názor, že vysoká je hovno, že já jsem jedno velké hovno, které je tak blbé, že si naivně myslí, že se dostane na vysokou (ejhle mami, já na té vysoké už jsem). 

Co tak čtu vaše blogy, většina se pohybuje zatím na střední škole, takže možná někteří z vás nemáte ani víc jak 18let. Rodiče vás živí, vy si jenom lehce vyděláte nějaké peníze bokem a utrácíte dle libosti. Přemýšlet nad tím, kde vezmete peníze, aby jste zaplatili vlastním rodičům nájem, má kdo z vás? Máte veškeré peníze, co se velebí ve vaší peněžence opravdu vydřené, nebo vás ještě stále dotují rodiče? A když za nimi přijdete, že chcete nákupy, tak jdete? Nebo si prostě žijete daleko někde víc nahoře? Tohle všechno vám závidím. Taky bych to brala .. To až zažijete tohle, tak teprve pak si možná uvědomíte, že ve vašem věku a životě jsou horší věci, než na které si právě vy teď stěžujete (viz jedna slečna, která se rozčilovala na blogu, jak je možné, že dostala k narozeninám černého IPhona, když chtěla bílého). Aha... Paráda... Nebo takové to "Za vysvědčení jsem dostala jenom tohle a tamto ..... " Aha, taky dobré dostat něco za konec školního roku (ovšem pokud to není něco světového). 

7 komentářů:

  1. Boni, tak jak popisuješ ty holky, to u nás moc nefnguje. Dostávám kapesné, ale ne nějak závratné, teď jsem byla na brigádě, takže jsem získala zkušenosti s tím, jak tvrdě si musíš vydělat. A co víc, ráda bych pokračovala, bohužel dnes tam jsem asi naposledy, protože už nemají žádné dny, kdy bych mohla přijít, ale to je něco jiného.
    Chápu, že to máš s těmi rodiči těžké, vždycky když tu vidím nějaké fotky jídla, kde je třeba popisek "dnes jsme s mamkou dělaly..", vždycky mě napadne to, že je to už mezi vámi lepší..

    OdpovědětVymazat
  2. Bonitko, ty to máš opravdu těžké :( Vždycky mi vyhrne slzička, nechápu jak můžeš mít takové rodiče. To oproti tomu jsou mí rodiče zlatí - bydlím u nich, měsíčně jim stačí 1.000,- z mého nízkého platu, ale veškeré finance si platím sama (nákupy, kadeřník, cestování, a teď už to bude i škola). Jsem ráda, že mi rodiče povolili druhou šanci na vysokou, jsem ráda, že mě podporují. Je pravda, že kapesné od rodičů neznám, nikdy jsem to neměla a teď když mám brigádu, tak si platím vše sama. Nestěžuji si. Je to férové.

    OdpovědětVymazat
  3. Já to jejich stěžování taky někdy nechápu. My jsme doslova až do mých 14, žili od výplaty k výplatě a prostě na nějaké utrácení za blbosti nebylo. Teď je to díky bohu lepší.
    Každopádně doufám, že se to u tebe aspoň trochu zlepší :-) a tu vysokou ti přeju! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Je mi moc líto, že to máš doma takové a přeji ti aby si co nejdřív našla nějakou super práci a vydělala si na vlastní bydlení pryč od rodičů. Na druhou stranu si nemysli, že bohatší rodiny jsou na tom ideálně, vyznělo to poněkud nepěkně ten druhý odstavec. Tak jako že všichni jsou rozmazlení a neváží si peněz.

    OdpovědětVymazat
  5. Máš to doma těžký, držim ti palce, ať to zvládneš. :)
    Já dostávám kapesný od mámy a od babičky, ale máma mi poslední dobou kapesný dává dost nerada, tak jsem si chtěla najít brigádu, abych si mohla začít nějak trochu vydělávat. Byla jsem nadšená, když se mi pár lidí ozvalo zpátky, jenže co? Máma mi veškerý ty brigády zakázala. :// Prej, že mi nedovolí ani roznášet letáky, abych chodila někde dovnitř do paneláků, aby mě někdo přepadnul. Prej jedině, kdybych roznášela letáky v našem okolí do rodinných domů a nebo abych dělala nějakou administrativu v kanceláři, aby přesně věděla, kde jsem. Jenže nějakou takovou brigádu je těžký najít, když je ti 15 let... Ach jo.

    OdpovědětVymazat
  6. Je mi moc líto, že máš takový vztahy s rodiči. Ale v tom nejsi sama. Hold, člověk si nevybere...

    OdpovědětVymazat
  7. Mrzí mě,že to máš takto těžké. Mě je tedy 18let, bydlim u rodičů a ty mě také živý, chodim zatim na střední školu, na brigádě jsem byla minulý rok a na vlastní kuži jsem si zažila jak těžké je si např. vydělat na řidičák když jsem ho chtěla mít,ale vyplatilo se, na letošek jsem žadnou brigádu nesehnala, tudíž se nudim doma,ale uričtě po rodičích nechci peníze jen na nákupy, občas když jdu s mamkou tak si třeba koupim jedno tričko, nebo nějakou jednu dvě věci do kosmetiky,ale určitě nepořádám nákupy za tisíce korun

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)